Mark
Vandaag heeft hij z’n rustdag en kan hij bijkomen van het bakken en verkopen op de regionale markten. Gérard, die inmiddels plaats heeft genomen op de praatstoel, laat ons zien hij in z’n bakkerij aan huis broden maakt zoals ook z’n voorouders dat deden, zonder kunstmatige toevoegingen en met veel passie.

Achterin de schuur van z’n boerderij maakt hij op een oude molensteen meel uit het tarwe dat verbouwd wordt op de boerderij van z’n ouders in Annecy. Als zijn deeg klaar is voegt hij lokale noten of specerijen toe, waardoor z’n broden hun karakteristieke smaak meekrijgen.
In het verleden heeft hij geleverd aan lokale sterrenrestaurants, maar omdat de vraag en de daarmee gepaard gaande werkdruk zo groot werden is hij hier enkele jaren geleden mee gestopt. Het werd hem te druk.

Het feit dat duizendpoot Gérard geen werknemers heeft en dat hij het proces van het zaaien van het graan tot aan de verkoop van het daaruit voortgekomen brood eigenhandig doet (en daarbij vele uren slaap misloopt) maakt ‘m geen Superman, zegt hij zelf.
Die Ultra-Trail du Mont Blanc waar hij aan deelneemt (een parcour van 166 km via de Mont Blanc, met een doorkruising van 9000 hoogtemeters, in 48 uur tijd) dan wel?